(Image: g-stockstudio / Shutterstock )

5 online datingtips til at etablere den første kontakt

Sådan maksimerer du chancerne for, at din første besked vil skabe interesse.

Når det kommer til online dating er det at klikke "send" eller bruge telefonen til den første samtale nervepirrende for mange brugere.

At tage den første kontakt gør normalt en meget nervøs, og denne nervøsitet skaber også følelser af spænding og sommerfugle i maven. Oftest, når man kommer over disse følelser, bliver man belønnet, hvis den rigtige stemning opstår. Men du kan hjælpe det på vej ved at følge nedenstående tips og tricks.

#1 Tag bare en chance

Er du bange for, du ikke finder de rigtige ord? Hvis det forhindrer dig i at sende en besked til en spændende profil, fratager du måske dig selv og din potentielle partner for nogle af livets bedste øjeblikke.

Trods alt vil intet ved din situation ændre sig, hvis din kontakt ikke svarer. Og hvis du får svar, har du chancen for en online flirt eller måske endda mere.

#2 Vær tålmodig

Selvom det kun tager få sekunder at sende og svare på beskeder i internettets tidsalder, skal du være tålmodig.

Folk svarer ikke altid med det samme. Nogle gange vil de måske også være bange for kontakt og have svært ved at finde de rigtige ord. Udvis derfor tålmodighed. Det vil betale sig i de fleste tilfælde.

(Image: Rawpixel.com / Shutterstock )(Image: Rawpixel.com / Shutterstock)

#3 Tør vis, at du er nervøs

Jo klarere, mere nede på jorden og standardiseret dit kontaktforsøg er, des lavere er dine chancer for succes.

Føler du dig usikker og nervøs omkring dit ordvalg og emne? Kommunikér det åbent til din samtalepartner. Det gør jer begge mindre pressede, og det skaber også sympati.

#4 Lav dit hjemmearbejde på forhånd

Bevis i din første udveksling, at du ikke kun tager kontakt på grund af et flot profilbillede: vis at du har ægte interesse i den anden person. Det kan du gøre ved at læse profilen omhyggeligt og ved at referere til den i jeres første kontakt.

Tænk også på et par ord til at slutte beskeden af, hvor du høfligt beder din samtalepartner om et svar.

#5 Vis interesse, men stil ikke for mange spørgsmål

Hvis du stiller en masse spørgsmål i din første besked kan det virke omsorgsfuldt og interesseret, men du kan også hurtigt overtræde personlige grænser.

Endvidere vil mange ikke svare på et stort antal spørgsmål. Det kræver trods alt en indsats! Så brug hellere informationer til at bringe fokus over på ting, I måske har til fælles, og lær hinanden bedre at kende.

Det kan du gøre ved at skrive noget i den her retning "Jeg har set på din profil, at du spiller guitar. Jeg ville bare lige skrive lidt, fordi jeg begyndte også at spille og at dykke dybere ned i musikken for 3 år siden..."

(Image: Ditty_about_summer / Shutterstock )(Image: Dittyaboutsummer / Shutterstock)

Konklusion: hold det friskt, kort og originalt, mens du skaber en følelse af dybde

Brug ikke tomme sætninger som "Vil gerne møde dig, send mig en besked!" i din første besked. I de fleste tilfælde virker det ikke.

Brug i stedet noget tid på at skrive et par linjer (ikke mere end 300 ord) og fortæl, hvorfor du gerne vil møde den anden person, hvad du finder interessant om ham eller hende, mens du også afslører lidt om din egen personlighed (egenskaber, hobbier, beskæftigelse, etc.)

Så længe du viser ægte og oprigtig interesse for en profil og finder den rigtige tone, vil du normalt modtage et svar selv på din første besked.